Дубовецький ЗДО ”Дубочок”, Дубівці
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

важливо!!

http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/37799886/60668eda657818c72b251c2bc0fefca9.pdf

Правила з інтернет-безпеки, які мають повідомити дітям батьки і педагоги.

· Ніколи не давайте приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу) без дозволу батьків.

· Якщо хтось говорить вам, надсилає вам, або ви самі віднайшли у мережі щось, що бентежить вас, не намагайтеся розібратися в цьому самостійно. Зверніться до батьків або вихователів- вони знають, що треба робити.

· Зустрічі у реальному житті із знайомими по Інтернет-спілкуванню не є дуже гарною ідеєю, оскільки люди можуть бути дуже різними у електронному спілкуванні і при реальній зустрічі. Якщо ж ви все ж хочете зустрітися з ними, повідомте про це батьків, і нехай вони підуть на першу зустріч разом з вами.

· Не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви насправді не знаєте або не довіряєте.

· Нікому не давайте свій пароль, за виключенням дорослих вашої родини.

· Завжди дотримуйтесь сімейних правил Інтернет-безпеки: вони розроблені для того, щоб ви почували себе комфортно і безпечно у мережі.

Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.

· Завжди будьте ввічливими в спілкуванні в мережі, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

· У повідомленнях не застосовуйте текст, набраний у ВЕРХНЬОМУ РЕГІСТРІ - це сприймається у мережі як крик, і може прикро вразити вашого співрозмовника.

· Не надсилайте у повідомленні інформації великого обсягу (картинки, фотографії тощо) без попередньої домовленості з вашим співрозмовником.

· Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання - це сприймається як "спам", і звичайно засмучує користувачів мережі.

· Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *